✓ Maak vandaag nog een afspraak, wij staan voor U klaar!

Home » Tips & advies (Nieuws) » Kan ik verwarmen met een airco?

Kan ik verwarmen met een airco?

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 18:51

Wanneer je denkt aan airco denk je hoogstwaarschijnlijk aan een toestel dat voor afkoeling zorgt in de zomer. 

Niets is minder waar. Airconditioning of ook wel lucht-lucht warmtepompen kunnen meer dan alleen koelen.

De nieuwe generatie aan airco's van Daikin en Haier kunnen zowel koelen, ventileren als verwarmen.

Het kan interessant zijn om lucht-lucht warmtepomp aan te schaffen voor de flexibiliteit, doordat je winter en zomer uw ruimte perfect en snel op temperatuur kan brengen. Zo krijg je verkoeling in de zomer en het aangenaam warm in de winter.

De vaak relatief eenvoudige installatie werkzaamheden zorgen ervoor dat er geen gigantisch hoge kosten aangerekend dienen te worden.

Zo hebt u bij Guelinckx al vanaf 1200 euro excl. btw met installatie een Tundra Green Split unit 2.5 kW voor het koelen en verwarmen van een ruimte van bv. 20m2

Zeg maar 'Goodbye' tegen fossiele brandstoffen want warmtepompen zijn een ecologisch en zuinig alternatief en zorgen voor efficiënte daling van de CO2-uitstoot. Wanneer geïnstalleerd volgens de regels van de kunst wekt een airconditioning 4 à 5 keer meer energie op dan het verbruikt.

Een overig groot voordeel is dat bij een goed geplaatste installatie uw koude en warmte gelijkmatig worden verdeeld in de ruimtes, dit zorgt voor een aangenaam gevoel.

Onze jarenlange expertise in koeltechniek en airconditioning (lucht-lucht warmtepomp) zorgen ervoor dat wij perfect kunnen berekenen wat uw koel en warmtelast is in uw ruimtes, om deze te combineren met een bijpassende airco installatie.

 

Bent u geïnteresseerd? Wilt u hier graag meer over weten? Contacteer ons dan snel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.